Ser autònom a Andorra: és una oportunitat de debò?

Ser Autonomo En Andorra Psf

En aquest article, analitzarem el nou projecte de llei del què s'està parlant i que promet una sèrie d'avantatges i oportunitats pels autònoms que decideixin operar des d'Andorra.

Siguin o no de nacionalitat andorrana.

A més, recorda que si tens qualsevol dubte o pregunta, ens la pots fer arribar a través del formulari de contacte. Estarem encantats d'ajudar-te.

 

La nova realitat de l'autònom a Andorra: aquestes són les condicions del treballador per compte propi

Com t'avançàvem en la introducció d'aquest article, les darreres setmanes s'ha estat treballanten unprojecte de llei que planteja grans canvis en la manera com es concep el treball per compte propi a Andorra.

Per a alguns experts, és un abans i un després. Però quines implicacions té en realitat?

T'ho expliquem a continuació.

Es tracta d'una sèrie de propostes, que és probable que s'acceptin aviat, i que generaran moltes oportunitats per als que ja resideixin al Principat i els que s'estiguin plantejant l'oportunitat de fer-ho.

Si fins ara t'has estat preguntat si era el moment adequat per traslladar-se, potser aquí trobes la resposta que buscaves.

 

#1 Càlcul de la cotització de l'autònom a partir de la renda obtinguda

Una de les grans novetats que ha plantejat aquest projecte legislatiu és la següent.

La oportunitat de calcular la cotització del treballador a partir de la renda obtinguda i no de la xifra de facturació.

Això és un canvi important.

Aconseguirà que aquells negocis amb elevades quantitats de despeses no tributin pels seus ingressos, sinó pels beneficis.

#2 Possibilitat de modificar les quotes d'autònoms

Una altra de les grans novetats plantejades és la que t'expliquem tot seguit.

D'ara endavant es podran modificar les quotes de cotització dins un mateix any natural.

Això és, que l'elecció que hàgim fet abans que passem al mes de gener no ens ha d'acompanyar al llarg dels 12 mesos següents.

D'aquesta manera, cada treballador podrà modificar les quotes de cotització en funció de les projeccions trimestrals.

L'objectiu d'aquesta mesura és que els autònoms es converteixin en la base de la productivitat econòmica del país.

 

#3 Reforma de la Llei de l'IRPF

És un altre dels canvis que feia molt de temps que s'esperava.

Es tracta d’una reforma de la Llei de l’IRPF que té com a objectiu permetre reduccions vinculades a l’activitat professional.

És a dir, si reinvertim part dels nostres guanys a la feina que realitzem, podrem reduir el pagament d'impostos que haguem d'afrontar.

 

#4 Oportunitats fiscals per a autònoms de renda baixa

Aquest nou projecte de llei vol impulsar el treball de l'autònom que acaba de començar i per fer-ho realitza la següent proposta.

S’hi afegiran exempcions del 50% de la tributació als professionals per compte propi que nosuperin els 24.000 euros de facturació.

A més a més d'aquesta reducció, s'hi afegiran altres bonificacions que encara estan pendents de detallar, però que busquen ajudar que aquests primers i complicats passos siguin molt més eficients dins del país andorrà.

 

#5 Avantatges per a la conciliació familiar

Sempre que es parla de conciliació, sembla que ho fem des de la perspectiva del treballador per compte d'altri.

Tot i això, el professional per compte propi té les mateixes necessitats.

Encara que és cert que, a priori, la seva llibertat horària li dóna una major oportunitat de poder compaginar ambdós aspectes de la seva vida, a la pràctica les situacions són molt difícils de gestionar.

Per aquest motiu, Andorra proposa una bonificació entre el 25% i el 100% de les cotitzacionsper tenir cura de menors, familiars, discapacitats o dependents, segons la gravetat i la demanda de temps de cadascuna d'aquestes situacions.

Tot i que només es tracta d'un petit gest, amb ell, el Govern d'Andorra vol demostrar que es troben al costat del treballador autònom i que creuen de debò en la tasca que està fent.

 

#6 Departament de treball per a Empleats per Compte Propi

A totes les propostes que hem comentat fins ara, cal sumar-hi la creació d'un Departament de Treball per a Empleats per Compte Propi i un registre de treballadors amb aquesta condició.

Més enllà de ser un espai des del qual es buscarà la manera més efectiva de millorar les propostes per a aquest grup de treballadors, també serà un espai on qualsevol treballador pugui acudir a buscar ajuda quan la necessiti.

Ets autònom i t'estàs plantejant traslladar-te a Andorra?

Si és així, posa't en contacte amb nosaltres.

Escoltarem quina és la teva situació actual i buscarem la manera més eficient de traslladar la teva activitat professional a aquest país.

A més a més, t’ampliarem la informació d'aquest article i et mostrarem totes les novetats que hagin sorgit des del moment de la seva publicació.