Les sol·licituds d'inversió estrangera a Andorra augmenten un 275%

Inversiones En Andorra

La situació actual de les sol·licituds d'inversió estrangera a Andorra

L'any 2021 Andorra va rebre un total de 1.138 sol·licituds d'inversió estrangera, per un volum d'inversió total de 823,15 milions d'euros.

Aquesta xifra suposa un creixement del 275,2% respecte de les dades del 2020.

Les sol·licituds autoritzades i formalitzades davant d'un notari andorrà han augmentat un 111,5% —traduït, s'ha aconseguit un increment de 438 sol·licituds—.

I majoritàriament es troben al sector patrimonial (436,4 milions).

 

Quines sol·licituds es tenen en compte?

El Govern d'Andorra anuncia que les sol·licituds d'inversió estrangera que es tenen en compte són les directes per dur a terme operacions societàries que en requereixen l'autorització prèvia.

Per exemple:

 • La constitució d'una societat
 • L'adquisició de més del 10% d'accions o participacions d'una societat andorrana
 • La modificació d'objectes socials.
 • I les ampliacions de capital.

La situació a la inversió immobiliària

Si ens vam centrar en el sector immobiliari, les inversions estrangeres el 2021 van suposar un creixement del 55,6% amb 501 operacions registrades.

Pel que fa a l'import d'aquestes inversions estrangeres en immobles, es van assolir els 176,8 milions el 2021, cosa que representa un creixement del 77,3% respecte a l'any anterior.

 

D'on vénen les inversions

Entre el 2015 i el 2021, el 46,6% de les inversions formalitzades provenen d'Espanya, seguida de França amb un 24,7% de les sol·licituds.

Si ens centrem en el volum d'inversió, Espanya també és la líder de les inversions estrangeres, ja que la xifra és de 483,6 milions entre el 2012 i el 2021, fet que comporta un 32,9% del volum total rebut.

Si vols saber a què es deu aquesta xifra, segueix llegint.

 

Llei d'inversió estrangera

Andorra sempre està intentant incentivar el creixement i la diversificació econòmica del país.

És per això que s'ha fet una reforma econòmica pensada per establir un marc regulador, transparent, modern i homologable de manera internacional.

Per fer-ho, es té com a base l'aprovació d'un conjunt de mesures legislatives pensades per dinamitzar la inversió i crear un teixit empresarial.

Aquesta reforma va començar el 2006 gràcies a la Llei de Societats i el 2007 amb la Llei de Comptabilitat dels Empresaris.

Fins que, finalment, el 2012, el Consell General va aprovar la nova llei d'inversió estrangera que permet la constitució de societats amb el 100% del capital estranger.

 

Coneix els programes de finançament per a emprenedors i empresaris a Andorra

Aquests programes estan pensats per facilitar l'accés al finançament públic i privat, ja que hi ha un gran dèficit que pateixen els promotors empresarials: la manca de finançament.

Tant se val si és per començar el negoci de zero, afrontar la fase de creixement, arribar a nous mercats, investigar o innovar en nous productes i serveis per intentar diversificar.

Aquest és el motiu pel qual el Govern d’Andorra ha preparat una sèrie de programes de finançament dirigits a empresaris i emprenedors.

 

Qui pot optar a aquests programes de finançament empresarial?

Està pensat per a tots aquells residents, sense importar si són nacionals i estrangers, a més de les societats andorranes, entre les quals s'hi inclouen les que s'han format al 100% amb capital estranger.

 

Quins són els Programes de finançament empresarial?

Hi ha tres programes oficials a Andorra que permeten accedir al finançament privat i públic. I aquestes són:

 • Préstecs privilegiats de condicions preferents (Préstec)
 • Programa «INNOVADORS» (Subvenció)
 • Programa AndorraAngels (Inversors privats i Business Angels)

Els veurem un per un.

 

Préstecs privilegiats de condicions preferents

Aquesta iniciativa del Govern d'Andorra cerca fomentar les activitats innovadores, projectes emprenedors i la modernització de l'activitat empresarial i comercial.

Qualsevol persona física o jurídica que resideixi a Andorra podrà accedir a préstecs en condicions molt favorables.

Per accedir a aquests préstecs, s'han de complir com a mínim dos dels requisits següents:

 • Construir una societat nova o crear un comerç nou.
 • Oferir productes i serveis innovadors (Projecte pioner al Principat)
 • Modernitzar o reconvertir un negoci existent.
 • Apostar mitjançant l'oferta de productes i serveis competitius nous, de qualitat, innovadors i d'alt valor afegit (projecte emprenedor).

 

Programa «INNOVADORS»

El programa INNOVADORS neix per donar suport directe a la creació i el creixement d'empreses a Andorra.

I, per aconseguir-ho, es realitza una inversió de fins a 500.000 € entre diferents projectes nacionals o estrangers instal·lats a Andorra.

 

Programa AndorraAngels

Amb aquesta iniciativa, pots accedir a inversors privats i Business Angels.

Es tracta de la primera i única plataforma d'inversors privats d'Andorra i facilita el contacte, d'una banda, d'inversors privats d'Andorra, i d'altra banda emprenedors i pimes que busquen finançament per desenvolupar projectes empresarials aquí.

Si t'ha quedat algun dubte, pots contactar amb nosaltres a través del formulari de la web, estarem encantats d'ajudar-te.

 

L'Equip de Plus Serveis i Família