Estabilitat de la banca andorrana: per què és una oportunitat tan interessant?

Banca Andorrana

L'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i el Banc Central Europeu (BCB) van arribar a una conclusió molt interessant.

Andorra, amb només uns 80.000 habitants, està considerat un dels sistemes bancaris més desenvolupats del món.

Això, juntament amb l'estricta legislació del sistema bancari d'Andorra, lluita contra el blanqueig de capitals, arriba a obtenir més legitimitat en cadascuna de les operacions realitzades aquí.

Ara volem aprofitar que Andorra Banking ha elaborat un informe que posa en valor la importància que té per a un territori disposar d'un sistema bancari propi per explicar-te perquè mudar-te aquí pot ser la millor decisió que prenguis.

El finançament, clau per fer avançar el país

Com a qualsevol altre país, el finançament juga un paper clau per a un bon desenvolupament d'un sector bancari, que té molt de pes en qualsevol societat, impulsant empreses, particulars i famílies.

La capacitat de contribuir al finançament de l'economia real és especialment important a la banca andorrana gràcies a l'excedent de liquiditat que ha portat el negoci de banca privada, i que garanteix una inversió creditícia superior a la que correspondria al país per les seves dimensions, en comparació dels estats veïns.

La desconeguda tasca social de la banca andorrana (que cal conèixer)

Cadascun dels bancs d'Andorra, i també Andorran Banking com a associació, tenen programes de retorn a la societat amb projectes socials i de suport a l'àmbit de la cultura i l'esport que donen suport a diferents entitats i col·lectius.

Les entitats dediquen fins al 6% dels beneficis a accions de Responsabilitat Social Corporativa.

En els darrers anys, el sector de la banca ha aportat 5 milions d'euros anuals a la societat via ajudes socials, patrocinis esportius i programes de diferents fundacions.

Els impostos que s'apliquen a l'activitat bancària també són una aportació important per al funcionament de l'Estat i les seves polítiques socials.

El Banc Central Europeu ho pren com a exemple

Àmpliament per sobre de les normes europees, el nivell de solvència dels bancs andorrans constitueix per altra banda una clau de l'èxit.

Els coeficients fons propis/disponibilitats de liquiditat superen de molt lluny les recomanacions i exigències emeses pel Banc Central Europeu (BCE), encara que no tinguin accés als diversos finançaments i prestacions proposats per l'organisme bancari de referència al continent.

La gestió experta del balanç comptable i de la seva estratègia de finançament eficaç i segura els concedeix una excel·lent estabilitat sobre el mercat interior i per a les relacions amb els altres països.

Quins són els avantatges que té la banca andorrana?

  • Seguretat: L'estabilitat de la banca andorrana garanteix que els estalvis i les inversions de les persones estiguin protegits, cosa que proporciona més seguretat i tranquil·litat financera.
  • Accés a productes financers d'alta qualitat: Permet que els bancs ofereixin una àmplia varietat de productes financers d'alta qualitat, com ara comptes bancaris, targetes de crèdit, préstecs i productes d'inversió.
  • Servei al client excepcional: L'estabilitat de la banca andorrana també es tradueix en un servei al client excepcional, amb assessors financers altament capacitats i serveis personalitzats per satisfer les necessitats de cada client.
  • Baixos riscos d'insolvència: Significa que els bancs locals tenen riscos baixos d'insolvència i fallida, cosa que es tradueix en una confiança més gran dels clients i una menor probabilitat de pèrdua de les seves inversions i dipòsits bancaris.

Mudar-se a Andorra pot ser una excel·lent opció per a aquells que busquen una vida segura i estable a un país amb un sistema bancari sòlid i beneficis fiscals i de negoci per a persones i empreses.

Tot i això, és important investigar a fons les opcions i requisits per garantir una transició exitosa. Per a més informació cotacta amb nosaltres aquí.

L'estabilitat de la banca Andorrana, juntament amb els beneficis per a persones i empreses, fan d'Andorra una destinació atractiva per a aquells que busquen establir-se a un país amb una economia sòlida i una qualitat de vida excepcional.