Com funciona la xarxa d'Internet a Andorra?

Bearded Man Playing Online Video Games On His Pc And Talking With Others Players Colorful Neons In The Room

Per comprendre què va passar durant l'atac DDoS, primer és important saber com funciona la xarxa d'Internet al Principat.

Andorra Telecom és l'únic operador d'Internet, telefonia fixa, telefonia mòbil i televisió que tenim a Andorra i és propietat del Govern, cosa que significa que és un monopoli en el sector de les telecomunicacions.

L´empresa està a càrrec de les infraestructures tècniques de difusió de la TDT d´Andorra tant de canals andorrans com d’alguns espanyols i francesos.

A més a més, també compta amb un acord amb Telefónica perquè la plataforma Movistar+ pugui formar part de les llars andorranes.

I… què passa amb la fibra òptica? Comptem amb ella?

Per descomptat, els cables simètrics de fibra òptica arriben a totes les llars del territorisense importar on es trobin perquè el país complet estigui cablejat.

És a dir, no és important on vulguis residir a d'Andorra, la fibra òptica t'acompanyarà allà on vagis… no com passa en alguns llocs de l'interior d'Espanya.

 

Què va passar amb la xarxa d'Internet dels Streamers a Andorra?

El passat 21 de gener es van realitzar diferents atacs DDoS a AndorraTelecom que van afectar diversos dels creadors de contingut més famosos de parla hispana que resideixen aquí.

En aquell moment, estaven participant en una sèrie de Minecraft a Twitch tematitzat de «El joc del calamar» i van perjudicar la programació d'alguns streamers i youtubers durant tot el cap de setmana.

El primer atac va tenir lloc entre les 8 i les 9 de la nit de divendres passat, al voltant de les 22.30 h. el servei es va restablir però va passar el mateix a la mateixa hora tant el dissabte com el diumenge següent.

Què és un atac DDoS i com afecta els residents a Andorra?

Arran del que va passar, moltes persones van arribar a pensar que l'atac DDoS va afectar tots els residents d'Andorra i res més lluny de la realitat.

Un atac d'aquesta mena, el que pretén és saturar l'amplada de banda del servidor per deixar-ho inaccessible.

O dit altrament, és quan un grup de persones ataquen un servidor o ordinador des de diversos equips alhora.

El que aconsegueix és que els recursos del servidor no siguin suficients i, per tant, col·lapsi i deixi de funcionar.

Això vol dir que per molt ben organitzats que estiguessin, els hackers tenien un objectiu concret: atacar la zona on es trobaven aquests streamers per acabar amb les seves connexions.

És a dir, a la resta del territori, la connexió a Internet va funcionar amb normalitat i sense incidències.

 

Tota la informació sobre viure a Andorra

Ara que ja coneixes com funciona la xarxa d'Internet andorrana, és possible que t'hagin sorgit diversos dubtes sobre com traslladar-te al Principat per gaudir dels seus avantatges i beneficis.

 

Si és així, et convidem a que ens deixis tots els teus dubtes i preguntes als comentaris i estarem encantats de respondre-les al més aviat possible.