Com és la connexió a internet a Andorra

Internet En Andorra

Com esmentàvem, el fet que molts empresaris fonen les seves empreses amb bases digitals fa que sigui important mantenir una xarxa d'internet estable que els permeti fer les seves transaccions.

L'encarregat que la xarxa funcioni al Principat és Andorra Telecom.

És l'únic operador d'internet disponible. També compta amb telefonia fixa, mòbil i televisió.

A més, és propietat del Govern, cosa que significa que es tracta d'un monopoli de les telecomunicacions.

Andorra Telecom és l’encarregada de difondre la TDT d’Andorra tant de canals nacionals com espanyols i francesos.

Però si et preocupa no poder arribar a alguns serveis extra, estem orgullosos de poder dir que també compta amb un acord amb Telefónica perquè la plataforma Movistar+ arribi a totes les llars,

Pel que fa a la fibra òptica, els cables simètrics arriben a totes les cases del territori.

Tot això sense importar en quin punt es trobin dins del país.

Així que si teniu algún lloc preferit d'Andorra… no us preocupeu, perquè tindreu més fibra òptica que molts pobles de l'interior d'Espanya.

 

Hi ha connexió 5G a Andorra?

Pel que fa a aquesta àrea, Andorra Telecom preveu que els serveis de comunicacions 5G arribin a un total del 99% de la població a finals del 2022.

Entre les millores en telecomunicacions, l'objectiu gira al voltant dels nuclis de població més allunyats, les carreteres i els pobles més petits.

Tot això de manera progressiva per no privar ningú de l'accés a la rapidesa a la connectivitat.

Aquest detall és un gran avenç tenint en compte que al voltant de 14.500 mòbils d'usuaris del Principat ja són compatibles actualment amb aquesta tecnologia. Una xifra molt esperançadora perquè agilitza els processos.

I és que no s'esperava arribar a aquestes xifres fins al començament del 2023.

 

L'avantatge d'Andorra davant els  canvis en les infraestructures

Com se sol dir «les coses de palau van a poc a poc», i per això el nou servei de connexió 5G no funcionarà a ple rendiment fins a l'any 2025.

Això és perquè la tecnologia ha sortit al mercat «amb devolució».

O, en altres paraules, que es porta a terme mitjançant les mateixes antenes del 4G i, per tant, el nucli de la xarxa no es preveu que es transformi totalment al 5G fins al cap de tres anys.

A partir d´aquest moment, qualsevol podrà gaudir de la potència actualitzada del 5G.

A més, Andorra té un avantatge davant dels Estats més grans, ja que té més facilitats per implementar canvis d'aquest tipus.

El motiu? Només hi ha una operadora i les decisions de l'empresa incideixen directament tants usuaris com població té el país.

El Principat té prou capacitat per adaptar-se a la tendència creixent del trànsit i les antenes de fibra òptica converteixen Andorra en un referent dels petits Estats d'Europa en la implementació de nova tecnologia.

 

Avantatges de la connexió 5G a Andorra

Davant la pregunta de si és millor el 4G o el 5G, creiem que és convenient parlar-te dels avantatges que té l'opció més nova.

I és que el 5G permet fer una connexió als serveis d'internet mitjançant una velocitat similar alprocediment de la fibra òptica i gira al voltant d'1 GB/s.

Aquest fet permet que la velocitat de càrrega i descàrrega de continguts, encara que pesin, sigui molt més eficient i optimitzada.

A més, el 5G farà que s'origini una baixada de latència, cosa que significa que s'eliminaran pràcticament els retards en les connexions i es registrarà, com a màxim, una demora de cinc mil·lisegons.

I finalment, l'avantatge més destacat és l'aprofitament al màxim de l'espectre.

És a dir, que una quantitat molt elevada de dispositius es podrà connectar en una mateixa antena sense experimentar una baixada en el rendiment dels mòbils, ja que es multiplica per deu la quantitat de terminals que podrà suportar un receptor si es compara amb les capacitats de la tecnologia 4G.

 

Tota la informació sobre viure a Andorra

Ara que ja coneixes com funciona la xarxa 5G a Andorra, és possible que t'hagin sorgit diversos dubtes sobre com traslladar-te al Principat per gaudir dels seus avantatges i beneficis.

Si és així, et convidem a que ens deixis tots els teus dubtes i preguntes a info@psf.ad i estarem encantats de respondre-les al més aviat possible.