traslladar o obrir un negoci a Andorra

Per què traslladar o obrir un negoci a Andorra?

Creacion De Socieades

A més de ser una terra preciosa, Andorra compta amb una sèrie de beneficis fiscals comparats que aconsegueixen que qualsevol empresa que pugui treballar de manera deslocalitzada es plantegi el trasllat.

Que hagis arribat fins a aquesta publicació vol dir que o bé dirigeixes una empresa i t'estàs plantejant aquest trasllat o bé estàs pensant a obrir una directament al país dels Pirineus.

Et convidem a consultar tota la informació per comprendre com es pot realitzar aquest procés i a deixar qualsevol consulta als comentaris un cop acabada la lectura. Contestem sempre en menys de 48 hores.

Encara que parlarem de les avantatges evidents de la baixa tributació que existeix en aquest país, les oportunitats per les quals traslladar o obrir un negoci aquí van molt més enllà de les econòmiques. T'hem preparat un petit llistat perquè puguis consultar els més importants, per si encara tens dubtes sobre si fer o no el pas.

 

# 1 Baixa Tributació

Evidentment, un dels principals motius pels quals qualsevol empresari es planteja obrir una societat a Andorra és per la seva baixa tributació.

En l'actualitat, els impostos totals màxims que es paguen a Andorra mai superen el 10% de la renda.

Amb independència de quina sigui la seva tipologia i el seu origen.

# 2 Una de les millors connexions d'Europa -si no la millor-

 Sabies que Andorra té una cobertura de fibra òptica del 100% i mòbil del 98%?

Una  bona connexió a internet des de qualsevol part del país permeten a qualsevol negoci operar amb total normalitat i tranquil·litat.

 

# 3 La millor ubicació possible

Com saps, Andorra es troba situada entre Espanya i França. Però encara més important que tot això, hi ha el fet que es troba entre dues grans ciutats europees: Barcelona i Toulouse.

Comptar amb la capacitat de plantar-te en un nucli urbà potent en qüestió de minuts per atendre qualsevol reunió important, és una cosa clau per  moltes empreses.

Quines són les Avantatges Fiscals reals d'obrir un negoci a Andorra?

Encara que fins ara hem envoltat aquesta situació, la realitat és que hi ha molts avantatges fiscals tangibles a l'hora de crear una empresa a Andorra.

Vols conèixer-les?

 • Un màxim d'un 10% en l'Impost de Societats. A més, hi ha la possibilitat d'obtenir una bonificació de l'80%.
 • La llei preveu que hi hagi una sèrie de holdings que romanguin exempts de pagar l'impost de societats.
 • La cotització social de qualsevol empleat es manté en un baix 15,5%.
 • L'impost indirecte que fa les vegades d'IVA (IGI)a Andorra és sempre del 4,5%.
 • A nivell administratiu, les taxes i costos anuals d'una societat són menors als 1000 euros.

Si fins aquí tota aquesta informació ja ha captat la teva atenció, a continuació procedim a explicar quins són els passos per constituir una societat a Andorra que opera amb total normalitat.

Quins són el temps i el cost estimat a l'hora de constituir una societat a Andorra?

A grans trets, el cost total de crear una empresa a Andorra el podem dividir en dues tipologies:

 • Costos de constitució: es tracta de pagaments que realitzarem una sola vegada.

○ Taxes de govern, honoraris i notaria.

○ Honoraris de despatxos.

 • Costos de manteniment: una sèrie de pagaments que dependran del tipus d'activitat i de la mida del negoci.

○ impostos municipals o comunals.

○ Honoraris de gestoria. 

En un termini mitjà d'uns dos a tres mesos, és possible tenir constituïda una societat a Andorra.

Els 8 passos per constituir una societat legal a Andorra per operar de la manera habitual

 1. Sol·licitud de denominació social.
 2. Expedient d'inversió estrangera.
 3. Obertura de compte bancari i ingrés de capital social.
 4. Escriptura pública i signatura davant notari.
 5. Inscripció en el Registre de Societats.
 6. Dipòsit en el AFA.
 7. NRT i Registre de Comerç i Indústria.
 8. Inscripció al CASS i altres tràmits.

 

# 1 Sol·licitud d'el NIA als socis 

Número d'identificació Administrativa (NIA) que precisarà qualsevol estranger que vulgui fer qualsevol tràmit administratiu per primera vegada a Andorra. Per obtenir el NIA, s’haurà de sol·licitar  al servei d'atenció al públic deGovern o als el dels comuns --ajuntaments-

 

# 2 Sol·licitud de denominació social

La sol·licitud de la dominació social a Andorra segueix un sistema similar a de qualsevol altre país europeu. En aquest cas, el Govern d'Andorra facilita un formulari per a la validació de la denominació social i obtenir així una primera petició exitosa..

Andorra és un país que aposta per l'atracció d'inversió estrangera. Per tant, ha de posar les coses fàcils a totes les empreses que compleixin uns mínims.

 

# 3 Expedient d'inversió estrangera

Si ja ets resident a Andorra, no necessites fer aquest pas. No obstant això, com la majoria dels clients que tenim provenen de l'estranger volem explicar-te com funciona aquesta etapa. Quan una persona no resident a Andorra vol obrir un negoci al país, ha de sol·licitar a Govern el permís per fer-ho.

Perquè donin una sol·licitud per aprovada, se sol·licitarà un certificat d'antecedents penals. Andorra es pren molt seriosament la lluita contra el blanqueig de capitals.

 

# 4 Compte bancari i capital social

Aquest pas és similar a qualsevol altre país del món.

Necessites comptar amb un compte bancari de societat en constitució i realitzar el dipòsit efectiu de capital. Per poder fer-ho, caldrà anar a una de les cinc entitats bancàries de país -i, per descomptat, complir els requisits de la escollida-

 

# 5 Escriptura pública i signatura davant notari

A l'hora de constituir una societat a Andorra, es segueix un procés similar al de qualsevol altre país del món.

Es redactarà l'escriptura pública i els estatuts de l'empresa -segons l'acord entre els socis i d'acord amb la legalitat vigent-.

Una vegada que:

- L'escriptura pública estigui redactada.

- La denominació social estigui atorgada.

- El certificat del dipòsit de capital estigui llest.

 Es podrà procedir acudir al notari per la signatura.

 

# 6 Inscripció en el Registre de Societats

Una vegada que el notari procedeix a la signatura, registra l'escriptura pública, incorporant-la al Registre de Societats. Aquest procés pot trigar un màxim de 15 dies, però un cop s'ha completat, encara es necessita un pas més. A Andorra és preceptiu aconseguir l'autorització comercial -que sol trigar un mes-.

 

# 7 Dipòsit a l’ AFA

Una dada molt interessant d'Andorra és que per aconseguir el permís de residènciaper compte propi es necessita dipositar una fiança de 15.000 euros davant l'AutoritatFinancera Andorrana (AFA). Això no és un pagament, ja que en el moment en què et vulguis donar de baixa, recuperaràs la totalitat econòmica.

 

# 8 NRT i Registre de Comerç i Indústria

Durant aquesta etapa, es sol·licita l'obertura del comerç de l'empresa. A Andorra, totes les empreses que exerceixen una activitat (sigui industrial o de serveis), s'han d'inscriure al Registre de Comerç. Per fer-ho, cal disposar de domicili d'empresa segur i especificat.

 

# 9 Inscripció a la CASS i altres tràmits

L'últim pas consisteix a donar d'alta a la Seguretat Social (CASS) als administradors i empleats de l'organització. A més, és molt interessant sol·licitar una sèrie d'arxius digitals que són realment útils per a diverses tasques que es realitzen a la gestoria. En cas de ser necessari, aquest serà el moment de realitzar els últims tràmits. És possible muntar el teu negoci a Andorra pel teu compte, però ... Sempre serà molt més senzill quan et recolzis en un equip de professionals que de veritat pugui acompanyar-te en aquest procés. Quan es tracta de qüestions legals amb tanta burocràcia, qualsevol error pot suposar un retard de dies, setmanes i fins i tot mesos.

Per aquest motiu, nosaltres oferim el nostre servei de constitució de societats, desenvolupat per autèntics especialistes, que t’asseguraran un resultat ràpid i sense sorpreses.