Avantatges de la Residència Passiva a Andorra

Explorant la Residència Passiva a Andorra: Un Refugi als Pirineus

4

Andorra, un país petit i encisador a les muntanyes Pirineus, ha cridat l'atenció d'aquells que busquen una vida tranquil·la i un règim fiscal favorable. El seu clima temperat, paisatges pintorescos i estil de vida relaxat fan d'aquest destí un refugi únic. Descobreix com la Residència Passiva a Andorra pot ser la clau per obrir les portes a una nova forma de vida.

L'Encant de la Residència Passiva a Andorra

La residència passiva és una opció atractiva per aquells que desitgen viure a Andorra sense l'obligació de treballar. Aquest permís permet als estrangers establir la seva residència principal i efectiva al país durant almenys 90 dies a l'any. Ideal per aquells que busquen escapar de l'estrès i gaudir d'un entorn natural privilegiat.

Qui pot sol·licitar-ho?

Poden sol·licitar-ho aquells que desitgen residir a Andorra sense exercir cap activitat econòmica, sempre que estiguin disposats a complir amb certs requisits financers i legals.

Avantatges de la Residència Passiva a Andorra

Un Paradís Fiscal als Pirineus

Andorra, a més de la seva bellesa natural, ofereix un règim fiscal favorable. Amb un dels tipus impositius més baixos d'Europa, s'ha convertit en un refugi per als inversors i aquells que busquen alleujar la seva càrrega fiscal.

Qualitat de Vida Excepcional

La residència passiva a Andorra no només ofereix beneficis fiscals. També brinda la possibilitat de viure en un país segur i tranquil amb una qualitat de vida excepcional. Amb una infraestructura de salut i educació de primer nivell, Andorra es presenta com un destí atractiu per aquells que valoren el benestar.

Accés a la Natura als Pirineus

Situat als Pirineus, Andorra ofereix oportunitats úniques per gaudir d'esports d'hivern i activitats a l'aire lliure. Sigui esquiant a les muntanyes o explorant senders panoràmics, aquest país té molt a oferir als amants de la natura.

Requisits per Obtenir la Residència Passiva a Andorra

Per a Individus

Hi ha quatre tipologies de residència passiva:

1. Residència passiva sense activitat lucrativa:

   - Invertir com a mínim 550.000 € en actius del país.
   - Acreditar mitjans econòmics suficients.
   - Dipositar 47.500 € a l'A.F.A. i 9.500 € addicionals per persona a càrrec.
   - Contracte de lloguer o compra d'una propietat a Andorra.
   - No tenir antecedents penals.
   - Contractar una cobertura d'assegurança de salut, incapacitat i vellesa.

2. Residència passiva per a professionals amb projecció internacional:

   - Prestar com a mínim el 85% dels serveis fora d'Andorra.
   - Limitar la societat a una persona contractada en règim laboral.
   - Complir amb requisits legals i d'assegurances.

3. Residència passiva per raons d'interès científic, cultural i esportiu:

   - Activitat professional amb reconeixement internacional.
   - Almenys el 85% dels serveis fora del territori andorrà.
   - Complir amb requisits legals i d'assegurances.

4. Residència passiva per ingrés en centres geriàtrics privats o altres centres similars:

   - Autoritza a residir en centres d'aquestes característiques.
   - Dipositar 47.500 € a l'A.F.A. i 9.500 € addicionals per persona a càrrec.
   - Complir amb requisits legals i d'assegurances.

Per a Empreses

La residència passiva també s'estén a empreses que busquen establir la seva residència fiscal a Andorra. Amb opcions que van des de la residència passiva sense activitat lucrativa fins a la possibilitat de continuar desenvolupant l'activitat professional en l'àmbit internacional, Andorra ofereix un marc atractiu per a les empreses.

Requisits d'Inversió i Procés de Sol·licitud

Per obtenir la residència passiva a Andorra, els sol·licitants han de realitzar una inversió mínima de 600.000 euros en actius andorrans, que poden ser béns immobles, dipòsits bancaris o participacions en empreses locals. Aquesta inversió s'ha de mantenir durant almenys cinc anys.

El procés de sol·licitud implica presentar un formulari detallat, còpia del passaport, certificat d'antecedents penals, proves d'ingressos i allotjament, així com un certificat de salut. L'avaluació per part de la Direcció General d'Immigració d'Andorra triga de dos a tres mesos.

Consideracions Fiscals i Legals

Malgrat que la residència passiva a Andorra pot ser atractiva per a molts, és important destacar que els principis de la fiscalitat internacional estan per damunt dels permisos de residència. La residència passiva és una autorització migratòria per residir legalment al país, però gaudir dels avantatges fiscals d'Andorra implica considerar la legislació d'impostos i acords per evitar la doble imposició.