Andorra: Les condicions per establir una residència activa per compte propi

Andorra Psf

Per què establir la vostra residència activa per compte propi a Andorra  

La pregunta més important de totes.  

Per què, entre totes les opcions que hi ha, escollirAndorra per establir la vostra residència activa i no a cap altre país?  

Com us podeu imaginar, a la majoria de persones a les quals els hi parleu de traslladar-vos a Andorra pensaran, simplement, en les oportunitats econòmiques que hi ha.  

No obstant això, Andorra és un país molt més complet, que ofereix una gran experiència de vida, tal com us explicarem en aquest article.  

Temps lliure i oci: una gran varietat a la carta  

Andorra ofereix molt més que oportunitats empresarials, algunes molt interessants.  

És un paradís per als amants de la natura i els esports a l'aire lliure.  

Sincerament, ens faltaria espai per explicar-vos tot el que un enamorat de l'exercici i la vida activa pot fer aquí.  

No obstant això, farem l'exercici de mostrar-vos el que més agrada i perque us pugueu imaginar recorrent cada un dels seus racons 

  • Esquí i snowboard: Andorra compta amb excel·lents estacions d'esquí i snowboard, amb pistes per a tots els nivells. Grandvalira i Vallnord són dues de les estacions més populars, on podreu lliscar per les muntanyes cobertes de neu i gaudir democionants descensos.  
  • Senderisme i muntanyisme: La geografia muntanyosa d'Andorra ofereix una àmplia varietat de camins i rutes per explorar. Des de caminades suaus fins a ascensions desafiantes, podreu descobrir paisatges impressionants i gaudir de la tranquil·litat de la natura.  
  • Bicicleta de muntanya: Si sou amants del ciclisme, Andorra és el lloc perfecte per a vosaltres. Els seus camins i rutes de muntanya ofereixen emocionants reptes i precioses vistes panoràmiques. A més a més, el país acull competicions internacionals de mountain bike, demostrant així el seu compromís amb aquest esport.  
  • Compres i oci: Andorra és coneguda per ser un paradís comercial, amb una àmplia varietat de botigues lliures d'impostos i centres comercials. Podreu gaudir d'un dia de compres, visitar restaurants i relaxar-vos en els nombrosos spas i centres de benestar que es troben al país.  
  • Festivals i esdeveniments culturals: Al llarg de l'any, Andorra organitza diversos festivals i esdeveniments culturals que reflecteixen la seva rica història i tradicions. Podreu gaudir de concerts, exposicions, fires i altres activitats que us submergiran en la cultura andorrana.  

 

El règim fiscal andorrà  

Ser resident a Andorra comporta avantatges en termes fiscals.  

Això és conegut per tothom. Però, què implica realment aquest règim fiscal?  

 

IVA (IGI) reduït  

Andorra destaca per comptar amb un dels tipus d'IVA més baixos d'Europa, amb tan sols un 4,5%.  

Aquesta baixa càrrega impositiva crea un entorn favorable per al desenvolupament d'activitats econòmiques i comercials.  

 

Reduccions d’ impostos  

El sistema fiscal andorrà ofereix reduccions fiscals molt interessants en sectors concrets.  

Per exemple, s'apliquen impostos que no superen l'1%, per a béns i serveis relacionats amb la salut o l'educació, promovent l'accés a serveis essencials i garantint el benestar de la població.  

 

Impost de Societats  

L'Impost de Societats a Andorra té un límit màxim del 10%, el que el converteix en un dels més baixos de tota Europa (per sota, per exemple, està el tipus impositiu d'Irlanda).  

D'aquesta manera, es fomenta el desenvolupament del teixit empresarial de petita i mitjana mida.  

 

Impost governamental  

A més de l'Impost de Societats, les empreses a Andorra han de complir amb un impost governamental que varia entre 200 € i 800 € a l'any.  

Aquesta contribució ajuda a finançar els serveis i les infraestructures que beneficien les empreses establertes al país.  

D'aquesta manera, i de manera controlada, tots contribueixen al bon desenvolupament del país i a les condicions de tots els ciutadans.  

 

Acords internacionals  

Els acords entre Andorra i altres països, com l'acord amb França i Espanya, eviten la doble imposició de les obligacions tributàries.  

Això significa que les empreses poden pagar impostos únicament al territori andorrà si és el cas, el que simplifica la gestió fiscal i ofereix seguretat jurídica als negocis internacionals.  

Contribucions a la seguretat social  

Les contribucions a la seguretat social a Andorra tenen un cost una mica més baix en comparació amb altres països de l'entorn.  

Això permet als empresaris i treballadors gaudir d'una protecció social adequada sense que representi una càrrega excessiva per a les seves finances.  

Impostos sobre el patrimoni i herència  

La fiscalitat andorrana no contempla impostos sobre el patrimoni ni impostos de herència.  

Aquesta llibertat en matèria d'impostos patrimonials ofereix als residents actius per compte propi la possibilitat d'administrar el seu patrimoni i herència de manera flexible i sense càrregues addicionals.  

Un cop vistes aquestes avantatges i beneficis, és el moment de parlar dels requisits i condicions que cal seguir per establir la teva residència activa per compte propi.  

 

 

Requisits per establir la teva residència activa per compte propi  

Establir la teva residència activa per compte propi a Andorra és bastant senzill, però és important que coneguis els requisits necessaris per poder fer-ho, per evitar caure en els problemes més habituals.  

 

Participació i administració de la societat  

Per establir el teu negoci a Andorra, es requereix que tinguis més del 34% de la societat i exerceixis com a administrador de la mateixa.  

 

Antecedents penals  

És necessari demostrar que no tens antecedents penals per poder establir la teva residència activa a Andorra. 

Això es fa mitjançant la presentació d'un certificat d'antecedents penals vàlid.  

 

Domicili fiscal a Andorra  

Has d'establir el teu domicili fiscal a Andorra.  

Això vol dir que has de registrar oficialment la teva residència com el teu lloc d'activitat econòmica i complir amb les obligacions tributàries corresponents.  

 

Permanència mínima de 183 dies 

Per mantenir la teva residència activa a Andorra, es requereix que passis almenys 183 dies a l'any al Principat. Això garanteix el teu compromís i presència al país.  

 

Cotització a la Seguretat Social Andorrana (CASS)  

Com a resident actiu per compte propi, hauràs de cotitzar a la Seguretat Social Andorrana (CASS). Això t'ofereix accés a serveis de salut i seguretat social al país.  

 

Dipòsit financer  

Es demana realitzar un dipòsit de 50.000 € a l'Autoritat Reguladora Financera (AFA). Aquest dipòsit funciona com a garantia i serà retornat un cop decideixis deixar de residir al país.  

Ara que coneixes tots els requisits per establir la teva residència activa per compte propi a Andorra, tenim una pregunta per a tu.  

Si necessites ajuda o tens qualsevol dubte a l'hora d'establir aquesta residència activa, escriu-nos a través del formulari de contacte.