Impulsant la Cooperació Turística i Econòmica entre Andorra i Hongria

Andorra I Hongria :Suport Mutu en l'Escenari Internacional

Andorra I Hungria

Impulsant la Cooperació Turística

La trobada entre la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Imma Tor, i el seu homòleg hongarès, Péter Szijjártó, ha marcat una fita en la relació bilateral entre ambdós països. Un dels aspectes més destacats d'aquesta reunió ha estat l'intercanvi de perspectives sobre el sector turístic, amb un enfocament particular en la cooperació turística entre Andorra i Hongria.

Andorra, coneguda pel seu centre termo lúdic Caldea, i Budapest, capital d'Hongria amb les seves diverses aigües termals, troben similituds en aquest aspecte, obrint oportunitats per a la col·laboració i l'intercanvi d'experiències en l'àmbit del turisme de salut i benestar. Com a resultat d'aquesta reunió, s'ha acordat l'elaboració i posada en marxa d'un pla d'acció concret per materialitzar el memoràndum d'enteniment existent entre ambdós països en l'àmbit del turisme.

A més, la pròxima participació del director general de l'agència de turisme de neu i muntanya d'Hongria al Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar a Andorra reforça el compromís de tots dos països amb la promoció del turisme sostenible i de qualitat.

Fortament la Cooperació Econòmica

En l'àmbit econòmic, Andorra i Hongria han avaluat els resultats de dos anys de vigència del Conveni de No Doble Imposició (CDI) entre ambdós països. Aquest conveni ha assegut les bases per a una major cooperació econòmica en matèria fiscal i ha facilitat el desenvolupament de les relacions comercials entre Andorra i Hongria.

A més, s'ha explorat la possibilitat de firmar un acord per a la Protecció de les Inversions Estrangeres, amb l'objectiu de garantir un entorn segur i favorable per a les inversions en ambdós països. Aquest tipus d'acords es consideren essencials per impulsar la diversificació econòmica i protegir els interessos dels inversors en un context globalitzat i dinàmic.

La cooperació econòmica entre Andorra i Hongria no només beneficia els dos països, sinó que també contribueix al creixement i desenvolupament de la regió en el seu conjunt. Enforteix els llaços econòmics entre Andorra i Hongria, s'obre la porta a noves oportunitats d'inversió, comerç i creació d'ocupació en tots dos països.

Suport Mutu en l'Escenari Internacional

La visita de Péter Szijjártó adquireix una importància especial pel suport manifestat per Hongria cap a Andorra en el procés de negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE). Amb la presidència de la UE pròxima a assumir per part d'Hongria, s'espera un impuls addicional per a concloure aquestes negociacions de manera favorable per a totes dues parts.

El suport hongarès reflecteix la importància de reforçar la competitivitat de la UE en un entorn global cada cop més desafiant. En aquest sentit, tant Andorra com Hongria comparteixen la visió de mantenir impostos baixos com una estratègia clau per preservar la seva competitivitat i atreure inversions.

La cooperació entre Andorra i Hongria no es limita únicament a l'àmbit econòmic i turístic, sinó que també abasta àrees com ladiplomàcia i la defensa dels drets humans. Ambdós països comparteixen valors i principis fonamentals, cosa que els permet col·laborar estretament en l'àmbit internacional en la promoció de la pau, la seguretat i el desenvolupament sostenible.

La reunió entre representants d'Andorra i Hongria marca un pas significatiu en el reforçament de les relacions bilaterals entre tots dos països. La cooperació en àrees clau com el turisme i l'economia estableix les bases per a un futur prometedor, caracteritzat pel creixement mutu i el desenvolupament sostenible.

El compromís demostrat per ambdues nacions en recolzar-se mútuament en l'àmbit internacional reflecteix la importància de la solidaritat i la col·laboració entre països, especialment en un context de desafiaments globals. Amb una visió compartida de promoure el benestar i la prosperitat dels seus ciutadans, Andorra i Hongria obren noves oportunitats per al creixement conjunt i la construcció d'un futur més pròsper i equitatiu per a tots.