Avantatges de ser resident a Andorra: Tax free - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/Avantatges de ser resident a Andorra: Tax free

Avantatges de ser resident a Andorra: Tax free

Una de les millors avantatges i de les més desconegudes de residir a Andorra és la possibilitat de com a persona física sol·licitar el "Tax Free" dels béns comprats fora d'Andorra (Espanya és el millor exemple).Sol·licitar el Tax Free és bàsicament que se't retorna el 21% d'IVA i se't cobra el 4,5% de l’IGI. És a dir, se't retorna un 16,5% del preu que has pagat per el bé. Com fer-ho és molt fàcil: Totes les botigues grans realitzen aquest tipus de serveis. Estant a Espanya, anem  amb el "Permís" andorrà a comprar i ens ompliran un paper en la pròpia botiga. En tornar a casa pararem a la duana i un amable Guàrdia Civil ens segellarà el paper que van emplenar a la botiga (els agrada que els ensenyis que efectivament la mercaderia entra al país). Després d'això amb el teu document segellat t’hauràs de dirigir a una de les oficines de Crèdit Andorrà i en uns dies et tornen els diners a l’acte.És interessant ressaltar que la Guàrdia Civil està 24 hores disponible per segellar un tax free i que si la mercaderia no s'ha mostrat a la duana a l’entrar (per oblit, haver tornat al país amb autobús,...) pot fer-se posteriorment el tax free sense problemes. També és interessant saber que hi ha una oficina de Crèdit Andorrà a Santa Coloma que torna els diners a l'acte.Com a requisits, a part de residir fora de la UE, la despesa ha de ser superior a 90,16 € i s'ha de de segellar a la duana abans que transcorrin 3 mesos després de l’expedició. Moltes botigues tenen certa laxitud amb aquests últims dos termes.Per tant, viure a Andorra és una autèntica delícia de cara a l'estalvi en consum, ja que els impostos pagats en altres països són retornats i substituïts pels nacionals. Un altre avantatge fiscal d'Andorra que moltes vegades passa desapercebuda.

About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.