Per què molta gent decideix invertir i residir a Andorra - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/Per què molta gent decideix invertir i residir a Andorra

Per què molta gent decideix invertir i residir a Andorra

Darrerament moltes persones estan venint a viure a Andorra, especialment empresaris. Canviar teu domicili per assumptes fiscals és de tot menys senzill, aleshores, per què fer-ho?Principalment pel gràfic que presideix aquest article, el qual representa l'estalvi en IS durant 3 anys amb un benefici mensual de 1500 € (I), 3000 € (II), 6000 € (III), 12.000 € (IV) i 20.000 € (V). Com es pot observar, suposant un cost de constitució de societat de 6000 € (MOLT a l'alça) amb una facturació mínima es rendibilitza en 25 mesos. Això sense comptar que altres tipus d’estalvi ho poden accelerar moltíssim. La resta d'ingressos creuen la línia vermella que representa les despeses fixes inicials del primer any. Per tant, una empresa consolidada, fins i tot en el cas d'un freelance, rendibilitza la seva inversió d'una forma extraordinàriament ràpida. Una empresa amb grans beneficis rendibilitza la seva inversió durant el primer trimestre!La cosa no queda aquí, hi ha certs negocis amb exempcions del 80% al IS i els dividends de la societat estan exempts d'IRPF en ser una societat pròpia. És a dir, l'estalvi que indicàvem en aquest gràfic és només la punta de l'iceberg de grans descomptes fiscals que li ofereix Andorra. Estem parlant només en IS sense res més addicional de 8.000 a 110.000 € de diferència en tres anys, és sens dubte una xifra significativa.A més, Andorra té una gran quantitat de serveis addicionals dirigits a un públic específic, una manera de vida més tranquil·la i unes possibilitats encara per explotar en el nucli de la mateixa Europa.Tot això s'afegeix a una proximitat total amb els seus veïns. Molta gent ve de Barcelona, que està a 2 hores i mitja molt tranquil·les, però també estem els que venim de més lluny i el transport certament no és un problema. Anar-se'n a viure a unes poques hores de casa i aconseguir els estalvis que permet Andorra és una cosa que existeix en poques parts del món; al meu parer està molt desaprofitat.

About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.