Matricular un cotxe a Andorra, quins avantatges té? - PSF Consultoría empresarial

  Inici/Bloc/Inversió/Matricular un cotxe a Andorra, quins avantatges té?

Matricular un cotxe a Andorra, quins avantatges té?

No és atípica la creació d'una societat a Andorra amb la finalitat d’estalviar no només a nivell d'optimització fiscal, sinó també a nivell d'adquisició d'un vehicle. Tampoc és estrany que aquest fet generi sorpresa a clients que ni tan sols s'havien plantejat aquesta possibilitat.

En el passat a Andorra era molt senzill trobar vehicles a preus molt barats comparats amb els seus països veïns, avui dia, tot i que en menor mesura, segueix passant. En alguns models estem parlant de xifres superiors a un 30% d'estalvi que absorbeixen molt folgadament el cost d'operativa i gestió de la societat. No és només l'estalvi en l'IVA, és la inexistència d'altres impostos (com el de matriculació en el cas espanyol) i l'existència d'una xarxa de concessionaris amb un volum de vendes molt elevat, una càrrega impositiva reduïda i una àmplia tradició en la venda d'aquest tipus de productes.

A més, la matrícula andorrana porta avantatges derivats de la mateixa, com la possibilitat d'evitar certes multes de trànsit (almenys sempre que l'usuari circuli amb un mínim de consciència) o estalvis relatius en el preu de l'assegurança. Tampoc és inhabitual obtenir costos més barats al taller, tant en mà d'obra com recanvis, així com especialistes en vehicles atípics com els clàssics i un mercat de compravenda totalment actiu.

Per tant, davant la compra d'un vehicle d'alta gamma, una societat andorrana pot ser tota una forma d'estalviar diners, tant en la compra inicial com en posteriors despeses no desitjades o periòdiques. A més en el cas de clients que tenen bona part de les seves operacions a l'estranger, aquest estalvi arriba encara nivells superiors, arribant a la rendibilitat de la inversió a Andorra cotes molt elevades.
About the Author

Terminé el grado en Desarrollo de Aplicaciones Informáticas en Alcañiz y posteriormente me interné en el mercado financiero en primer lugar como programador de sistemas y luego como trader. Durante esos años finalicé mis estudios de Grado ADE en la UNIR y posteriormente hice un máster en Banca, Mercados financieros y Gestión Patrimonial por la EAE. También realicé un curso de Asesor Financiero por la UPV.

He realizado consultoría para diversos clientes tanto en temas estratégicos como fiscales. Acostumbro a ofrecer soluciones integrales y  en la actualidad me ocupo de la administración de PSF. Cuando aparece algún asunto que requiere de conocimientos de mercados o inversión, también asumo esa competencia.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.