Andorra país segur / Andorra país seguro

La veïna Espanya es troba en el lloc 31, amb Barcelona ara considerada una de les ciutats més insegures.

Segons un informe del Banc Mundial, el Principat d’Andorra ocupa el cinquè lloc en el rànquing mundial. Els índexs que ho avalen són:

 • estabilitat política,
 • baixa criminalitat.

El país veí, Espanya es troba en el lloc 31. Lamentablement, fa ja un que temps la capital catalana ha començat a tenir una estadística infeliç. Ara, està considerada com una de les ciutats més insegures d’Espanya. 

La inseguretat a Barcelona

La quantitat de crims ha augmentat des de fa anys a la capital catalana veïna.

Com ja hem esmentat, Barcelona ara, és la ciutat amb una major mitjana en delictes en sòl espanyol. No obstant, això no és un fenomen recent. En realitat, les transgressions a la llei han anat creixent des de fa anys. Si bé és una localitat amb pocs habitants fixos, s’estima la seva població en una mica més d’1,6 milions – la veritat és que també té un gran flux de visitants. Les estadístiques mostren que 30 milions de persones a l’any acudeixen per turisme a la capital catalana.

Aquesta circumstància afecta els hàbits de vida dels ciutadans. No només se sent por pel propi benestar , sinó també pel de familiars i amics. Es tracta d’una constant sensació d’alerta, un estrès i vigília que no cessa mai .

Toca posar-se mans a l’obra, i fer el possible per recobrar un nivell de vida on la seguretat és un al·licient.

El Principat ha estat sempre una «illa» de pau

Andorra és un país amb un elevat nivell de seguretat i un baix índex de delinqüència.

A nomès 2 hores de distància, trobem el Principat d’Andorra. El país gaudeix d’un alt nivell de seguretat ciutadana. La qual cosa garanteix la tranquil·litat dels seus visitants. Això es deu a la ubicació del Principat d’Andorra als Pirineus, i als competents serveis de policia i duanes.

Fent un repàs a la seva història, podem constatar que Andorra mai ha estat en guerra. El Principat ha estat sempre una «illa» de pau. Fins i tot quan mig continent estava embarcat en llargs conflictes. 

Dades curioses: 

No té exèrcit, però manté viva una tradició: la possibilitat de convocar el «sometent». És a dir, a milícies populars formades pels caps de família. Abans, no hi havia la necessitat de crear un cos de policia professional per mantenir l’ordre, protegir els habitants i vetllar per la seguretat. Actualment aquest no és el cas, però aquesta mesura es manté vigent només per a casos excepcionals.

Andorra és a la llista dels 5 països més segurs del món

És el 14è estat més antic del món que ha estat mantenint la seva neutralitat durant els últims 700 anys d’història.

Segons un informe del Banc Mundial, Andorra ocupa el 5è lloc en el món en què es refereix a «estabilitat política» i «sense criminalitat» (índex 1.32). Per posar això en un context, la veïna Espanya està en el lloc 31 (índex 0,01).

La taxa de criminalitat a Andorra, inclosos els delictes de carrer (carteristes, robatori d’automòbils i conducta desordenada) és de gairebé zero.

Anualment, el nombre de turistes que visiten Andorra és d’uns 8 milions de persones. Així que, podem afirmar que és un dels països més segurs del món per als turistes.

La seguretat al Principat

Fem un repàs de les diferents condicions i normes que contribueixen per a això:

 • En matèria de Defensa, Andorra no té exèrcit. La seva defensa correspon a Espanya i França. Tal com indica l’article 3, del Tractat de bon veïnatge, amistat i cooperació entre Espanya, França i Andorra (BOE núm. 155 de 1993.06.30).
 • El cos de policia, que està organitzat per la Direcció de la Policia, es divideix en tres grans àrees:
  • policia criminal,
  • seguretat pública,
  • proximitat ciutadana i àrea tècnica.
 • Hi ha equips de policia armats, patrullant els carrers de la capital Andorra la Vella, disponibles les 24 hores del dia.
 • Es pot dir que és un país ideal per als nens. Les normes de seguretat establertes en les escoles són riguroses. La possible presència de persones no autoritzades en el territori de les institucions educatives està totalment exclosa. Durant l’hora abans que comenci l’escola, així com durant una hora després, les carreteres d’accés a les escoles són patrullades per la policia. No necessita preocupar-se per la seva seguretat quan els seus fills passen temps fora. 

Si la seguretat és una de les raons per canviar-se de país, Andorra és un país a tenir en compte.

En PSF l’ajudem a obtenir la residència de manera legal i sense inconvenients. https://psf.ad/contacta/

Un lloc on pugui viure feliç i segur, juntament amb la seva família és Andorra. Nosaltres l’ajudem a complir aquest desig.

Featured image from rawpixel.com

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *