Tots hem sentit parlar del ja arxiconegut virus, oficialment pandèmia, del coronavirus. Ha deixat més de 120 mil afectats de llarg a llarg del món, incloent els més de dos mil casos detectats a Espanya. I mentrestant, què està ocorrent a Andorra?

El Coronavirus a Andorra

Fora de controvèrsies sobre les informacions dels mitjans de comunicació de la situació de pànic que s’està gestant, el virus en qüestió no té la mateixa incidència que pot tenir la grip estacional, per la qual cosa afectarà més aquelles persones en risc o amb patologies respiratòries prèvies.

En aquest context convé saber que, malgrat la fàcil expansió del COVID-19 (pel fet que es tracta d’un virus nou per a l’ésser humà), la presència i propagació d’aquest virus per les terres andorranes està sent pràcticament nul·la i les mesures de precaució i detecció estan sent excel·lents i eficaces.

L’única persona, fins avui, afectada pel coronoavirus ja ha estat donada d’alta després d’haver donat dues anàlisis negatives. Es tracta d’un jove que havia viatjat recentment a Milà i que es trobava en estat lleu, per la qual cosa va ser ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per precaució. Ja s’han dut a terme els tràmits sanitaris pertinents per a efectuar anàlisis als seus familiars i afins, per a evitar, d’aquesta manera, una possible extensió del virus.

D’aquesta manera, no hi ha cap pacient en risc ni tampoc persones pendents d’anàlisis, la qual cosa suposa tot un èxit, tenint en compte l’estat actual d’expansió del COVID-19. Això sí, com a mesura únicament preventiva, 12 persones pròximes al pacient donat d’alta es troben en arrest domiciliari per a evitar possibles contagis o incubacions de la malaltia. A més d’aquests, també s’ha pres aquesta mesura per a dues persones que estaven assegudes en un avió, al costat d’una altra persona a la qual se li diagnòstic la malaltia en qüestió.

Com pots veure, Andorra està fora de tot perill, ha tingut solament un únic pacient, i no comporta cap mena de risc per a la salut dels seus veïns ni, per descomptat, per a tots aquells interessats a visitar-la en aquestes dates. La gestió d’aquesta crisi a nivell global per part dels serveis de sanitat del Govern andorrà estan sent excel·lent i eficaç, prenent mesures de prevenció, detecció i quarantena per a protegir als seus ciutadans de possibles contagis i evitant, d’aquesta manera, una propagació a gran escala.

Si necessites més informació sobre la incidència del coronavirus, o COVID-19, contacta amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes sobre la convivència i residència a Andorra, on, com pots veure, no existeix cap risc per a les persones.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *